Radio Wonderbos

“Je bent voor de komende weken mijn gast zodat je kunt ontdekken wie ik ben en wat we samen kunnen bereiken. Jij bent niet de baas over mij en ik ben niet de baas over jou. Maar ik ben hier al miljarden jaren en jij komt net kijken (…) Als je goed oplet en al je zintuigen gebruikt, kan ik je alles leren.”

Verken de natuur met ál je zintuigen en ontdek de spannende geheimen die het bos meestal voor ons verbergt. Bewonder de schoonheid van het bos, al bladerend, kijkend en lezend in het boek Wonderbos van het bekroonde duo Medy Oberendorff en Jan Paul Schutten. Samen met het kunsteducatieve project Radio Wonderbos komen het bos en diens bewoners al luisterend, ruikend en voelend tot leven.

 

Radio Wonderbos

Wij, de makers van Radio Wonderbos Marcelle Hilgers en Lobke Meekes, vinden het belangrijk dat kinderen al op jonge leeftijd in aanraking komen met de natuur. Letterlijk. Dat betekent de schoolbanken uit en het bos in. Radio Wonderbos is een kunsteducatief literatuurproject voor kleuters waar de verhalen van het bos tot leven komen en het ecologisch bewustzijn wordt vergroot. Op speelse wijze gaan de leerlingen onder jouw begeleiding op avontuur in een groene omgeving, terwijl zij luisteren, maken en spelen.

 

Prikkelend bosbad

Met Radio Wonderbos worden verhalen beleefd en zullen nieuwe vragen ontstaan. Met deze narratieve methode worden alle zintuigen van de kleuters aangesproken en wordt hun fantasie geprikkeld. Een bosbad waarbij jouw leerlingen zich onderdompelen in de wondere wereld van het bos.

 

Hoe werkt Radio Wonderbos?

Radio Wonderbos bestaat uit vier uitzendingen die los van elkaar te beluisteren zijn, zonder vaste volgorde. De keuze is aan jou hoeveel en welke er worden aangeboden. Kijk wat past bij de schoolomgeving, de kinderen en jezelf. Natuurlijk grenst niet elke school aan een bos, maar elke bosrijke, groene omgeving is geschikt. Denk aan een park of een diepe tuin met struiken en bomen. Beluister de uitzendingen op locatie, elke uitzending eindigt namelijk met een vraag die de leerlingen uitnodigt direct op onderzoek uit te gaan. Dit kan met de hele klas, maar in kleinere groepen is het wellicht makkelijker om sámen met de kinderen op avontuur te gaan, vragen te beantwoorden en ontdekkingen te stimuleren.

In de wegwijzer vind je gerelateerde vragen, opgedeeld in thema’s en culturele competenties. Bepaal zelf hoe en wanneer je welke vragen wilt inzetten. Gebruik ze in een kringgesprek, of in doe-, ontdek- of maakopdrachten. We wensen je heel veel plezier met Radio Wonderbos.

 

Inhoud project

  • Houten radio met daarin iPad (wifi, 64gb)
  • geluidsboxen verwerkt in de radio
  • eenvoudig te bedienen app met 4 radio uitzendingen + opname- en afluister mogelijkheid eigen radiouitzendingen van kinderen
  • Handzame wegwijzer voor leerkracht
  • 2x Boek Wonderbos 
  • Overige boeken: Als een boom, In het bos en Olle de regenworm
  • mogelijkheid voor technische ondersteuning

Kosten

3000 euro ex btw

Neem contact met ons op over de mogelijkheden!