Hersentraining

Hersentraining

Met deze oefening train je je hersenen om creatiever te denken.

Veranderingen gaan nooit vanzelf en wat prettig is om te weten; juist als het even schuurt…..dan leer je echt iets nieuws! Je kunt je hersenen trainen. Deze oefening helpt je nieuwe verbindingen te maken in je hoofd. Hoe sneller je nieuwe verbindingen kunt maken, des te sneller genereer je ideeën.

En hoe mooi is het dat jij als leerkracht jouw leerlingen echt een stapje verder kunt helpen door ook hun hersenen te trainen? Wij vinden dat je eerst iets zelf moet ervaren, zodat je weet wat dit met jou doet, voor je ermee aan de slag gaat in de klas.

Dus!
Zet een timer aan op 1 minuut en maak een zo lang mogelijke associatie ketting*.

Je start je ketting met het woord fiets.

*Een voorbeeld van associatie ketting: boom, fruit, appel, taart, verjaardag, kaarsjes, kerst, sneeuw, wit enz.

Klaar? Doe de oefening dan nog eens 1 minuut. Probeer nu het aantal woorden sterk te vermeerderen. Wel start je weer met het woord fiets en mag je niet dezelfde woorden gebruiken.

Hoe ging het?