IDKR8

IDKR8 brengt en stimuleert krachtige ideeën. Met onze programma’s, workshops en sessies op maat ontwikkelen wij het creatief en inventief oplossend vermogen van mensen om daarmee in te kunnen spelen op veranderingen. Hiervoor bestaan geen methodes of trucjes. Creatief denken vraagt om onderscheidend durven denken, empathie, kunnen reflecteren en van moed om het anders dan anderen te doen.

Wat doen we?

We creëren een innovatieve cultuur binnen een onderwijsinstelling of bedrijf door middel van:

 

Trainingen in creatief denken; werken vanuit proces met behulp van culturele competenties onderzoekend-, creërend- en reflecterend vermogen

 

Interactieve lezingen over de meerwaarde van cultuureducatie en kunst in het onderwijs; over de groeiende samenwerking tussen de cultuursector en het onderwijs

 

Scholing voor kunstenaars en cultuuraanbieders die een rol willen gaan spelen in het onderwijs van de 21ste eeuw

IDKR8 is een samenwerking tussen Lobke Meekes, Marcelle Hilgers en Judith Ceelen. We zijn gevestigd in Nijmegen, Zwolle en Harfsen.

“Spoorboekjes zijn er al lang niet meer, het enige wat we zeker weten is dat we door de snelle technologische ontwikkelingen steeds minder voor langere tijd zeker weten. We leiden nu bijvoorbeeld op voor banen die nu nog niet bestaan. Met die onzekerheid moeten we leren omgaan op alle maatschappelijke terreinen. Wat vaststaat is dat het vermogen om in te spelen op veranderingen, om met creatieve en inventieve oplossingen te komen, steeds belangrijker wordt. Creativiteit, de grondstof voor culturele uitingen, wordt steeds bepalender voor het oplossen van maatschappelijke problemen – zoals duurzaamheid, eigentijdse zorg – én voor het stimuleren van economische groei.”

Jet Bussemaker

Neem contact met ons op over de mogelijkheden!